Greitpuodžio naudojimo instrukcija

Visas garantines pretenzijas gamintojo vardu nagrinėja oficialus firmos Krüger GmbH atstovas Lietuvoje – UAB „Aristocracy“. Garantinė pretenzija turi būti pateikiama raštu adresu Kęstučio g. 61, Kaune, pridedant prekės pirkimo čekį bei garantinį taloną.

Atsarginės dalys ir nusidėvinčios dalys gali būti užsakomos: www.aristocracy.lt

 

  1. Prietaiso aprašymas
  2. Körper – puodo korpusas;
  3. Deckel - dangtis;
  4. Stielgriff Unterteil - Ilgoji puodo rankena, apatinė dalis;
  5. Stielgriff Oberteil - Ilgoji dangčio rankena, viršutinė dalis;
  6. Gegengriff Unterteil - Trumpoji puodo rankena, apatinė dalis;
  7. Knopf - Dangčio atidarymo mygtukas;
  8. Dichtungsring - Sandarinimo žiedas;
  9. Sicherheitsventil - Apsauginis vožtuvas;
  10. Sandwich-Boden - Šilumai laidus dugnas;
  11. Sicherheitsöffnung - Apsauginė anga;
  12. Atidžiai perskaitykite šią instrukciją;
  13. Prisiminkite, kad vartotojas pats atsako už nelaimingus įvykius, atsitinkančius dėl neteisingo greitpuodžio naudojimo. Prižiūrėkite puodą ir laiku sumažinkite kaitrą, jei suveikia slėgio reguliavimo vožtuvas.
  14. Puodo viduje esant slėgiui, kilnokite jį labai atsargiai. Nelieskite įkaitusių paviršių. Imkite tik už rankenėlių.
  15. Greitpuodį naudokite tik pagal jo tiesioginę paskirtį;
  16. Šis greitpuodis sukuria slėgį. Netinkamas naudojimas gali sukelti nudegimus. Prieš pradėdami virti įsitikinkite, kad jis yra sandariai uždarytas;
  17. Greitpuodį galima atidaryti tik jį ataušinus ir sumažinus slėgį. Niekada neatidarinėkite puodo per jėgą.
  18. Nekaitinkite puodo nepripylę jo vandens. Taip galite sugadinti greitpuodį.
  19. Neperpildykite puodo (užpildykite ne daugiau kaip 2/3 puodo tūrio); Virdami džiovintas daržoves ar ryžius, nepamirškite, kad šie produktai smarkiai išbrinksta ir putoja. Nepripildykite jais daugiau kaip ketvirčio greitpuodžio tūrio.
  20. Parinkite greitpuodžiui tinkamą kaitvietę ant viryklės.
  21. Kai troškinate mėsą su oda (pvz. jaučio liežuvį), mėsos viduje susidaro slėgis. Pradurdami odą galite apsideginti.
  22. Prieš atidarydami puodą po virimo lengvai jį krestelėkite. Taip apsisaugosite nuo netikėto produktų išpurškimo nudengus dangtį.
  23. Prieš kiekvieną naudojimą patikrinkite, ar vožtuvas yra švarus ir neužstrigęs.
  24. Nenaudokite greitpuodžio gruzdinimui aliejuje.
  25. Prižiūrėkite greitpuodį taip, kaip aprašyta šioje instrukcijoje. Nekeiskite saugumo elementų.
  26. Naudokite tik originalias atsargines dalis, ypač tik to paties gamintojo dangtį ir patį puodą.
  27. Išsaugokite šias taisykles;
  28. Šis greitpuodis yra skirtas išimtinai buitiniam naudojimui. Niekuomet nepalikite kaistančio puodo be priežiūros, jei yra vaikų.
  29. Dėl susidarančio slėgio skysčiai puode užverda esant aukštesnei temperatūrai, iki 120°C. Verdant ir ypač greitai sumažinant slėgį, gali išsiskirti didelis kiekis garų ir skysčio.
  30. Kai kurie produktai, kaip pvz. obuolienė, perlinės kruopos, jūrų dumbliai, avižiniai ar kitokie dribsniai, gali putoti ir užkimšti vožtuvus. Šių produktų nereikėtų virti greitpuodyje.
  31. Prieš ir po naudojimo nuvalykite nešvarumus ir riebalų pėdsakus nuo reguliavimo vožtuvo, sandarinimo žiedo, atidarymo mygtuko, dangčio ir paties puodo.
  32. Parinkite greitpuodžiui tinkamą kaitvietę. Šis greitpuodis tinka visų rūšių viryklėms, įskaitant indukcines. Naudodamiesi dujine virykle, neleiskite, kad liepsna gaubtų greitpuodžio šonus. Naudodamiesi elektrine virykle, parinkite ne per didelio skersmens kaitvietę.
  33. Šoninė apsauginė anga neturi būti nukreipta į žmones.
  34. Jei pro apsauginį vožtuvą ima veržtis garai arba pro apsauginę angą išspaudžiamas sandarinimo žiedas, reikia tučtuojau išjungti viryklę.
  35. Kai puodo viduje yra slėgis, jį reikia judinti labai atsargiai. Laikykite jį horizontaliai ir statydami stenkitės nesukrėsti puodo.
  36. Pakol viduje yra slėgis, neatidarinėkite puodo. Nepradėkite puodo kaitinti, pakol dangtis nėra tinkamai uždarytas.
  37. Nepalikite ilgesniam laikui puode druskos, sojos padažo, šarminių medžiagų, cukraus, acto ar vandens. Išplaukite ir iššluostykite puodą po kiekvieno naudojimo.
  38. Neleiskite vandeniui visiškai išgaruoti iš puodo ir nekaitinkite jo tuščio. Nedėkite greitpuodžio į orkaitę ir nenaudokite jo kepimui;
  39. Leistinas greitpuodžio pripildymas: daugiausia 2/3 talpos verdant neputojančius produktus, tokius kaip mėsa, daržovės ir pan. (pav. 3, psl. 6); daugiausia ¼ talpos verdant putojančius produktus, tokius kaip ryžiai, pupelės ir pan. (pav. 4, psl. 6)
  40. Reguliavimo vožtuvas neturi būti kuo nors uždengtas (pav. 5, psl. 6)
  41. Dangčio užraktas užtikrina tinkamą ir saugų dangčio užrakinimą.
  42. Trys slėgio reguliavimo pakopos garantuoja saugumą
  43. Slėgio reguliavimo vožtuvas: Pagal poreikį parinkite aukštesnio ar žemesnio slėgio pakopą.
  44. Apsauginis vožtuvas: Kai slėgis pakyla iki 4 KPa, jis pakyla. Jei garų išleidimo anga užsikimšusi, garai išeina pro šį vožtuvą.
  45. Sandarinimo žiedas/Apsauginė anga: jei neveikia nei slėgio reguliavimo, nei apsauginis vožtuvas, sandarinimo žiedas išspaudžiamas pro apsauginę angą, tuo užtikrinant saugų greitpuodžio naudojimą.
  46. Dangčio atidarymo mygtukas: paspauskite jį, norėdami atidaryti dangtį.
  47. Daugiasluoksnis kaltinis termoakumuliuojantis puodo dugnas yra patikimas, tvirtas ir visiškai sandarus.
  48. Dugno skersmuo yra didesnis nei įprasta, todėl greičiau yra sukaupiama šiluma.
  49. Reguliavimo vožtuvas leidžia nustatyti norimą slėgį puodo viduje (pav. 7, psl. 7, nustatytas žemam slėgiui)
  50. Specialios slėgio reguliavimo technologijos be ilgo garų išleidimo kanalo dėka maisto produktai išlieka ypatingai skanūs. Per ilgi garų išleidimo kanalai lengvai užsikemša.
  51. Prieš naudodami įsitikinkite, kad garų išleidimo anga, apsauginio vožtuvo bei reguliavimo vožtuvo angos nėra užsikimšusios. Užsikimšusias angas pravalykite su metaliniu strypeliu.
  52. Dangčio uždarymas. Uždėkite dangtį taip, kad žyma „O“ ant dangčio sutaptų su žyma „O“ ant apatinės puodo rankenos. Tada pasukite dangtį pagal laikrodžio rodyklę, kad ilgosios rankenos abi dalys sutaptų, ir užfiksuokite tą padėtį pastumdami dangčio atidarymo mygtuką link išorės. (Pav. 8, psl. 8)
  53. Slėgio reguliavimas. Uždarę dangtį reguliavimo vožtuvu nustatykite norimą slėgio pakopą. (Pav. 6)
  54. Kaitinimas. Norėdami greitai pakelti temperatūrą, įjunkite didžiausią kaitrą iki suveiks apsauginis vožtuvas. Pro reguliavimo vožtuvą pasirodę garai reiškia, kad greitpuodyje susidaręs pakankamas slėgis. Dabar galite sumažinti kaitrą taip, kad slėgis išliktų, tačiau nesiveržtų per daug garų. Nuo šio momento imama skaičiuoti virimo trukmė. (žr. pridedamą produktų troškinimo laiko lentelę). Dėmesio: virimo trukmė matuojama nuo garų išsiveržimo pro reguliavimo vožtuvą iki kaitvietės atjungimo.
  55. likite šalia ir sekite virimo procesą
  56. Nelieskite metalinių puodo dalių. Imkite tik už rankenėlių.
  57. Virimo pabaiga, slėgio sumažinimas ir dangčio atidarymas.
  58. Savaiminis ataušinimas. Pasibaigus virimo laikui, išjunkite viryklę ir palikite greitpuodį pakol slėgis savaime sumažės. Kai apsauginis vožtuvas nusileidžia, nuimkite dangtį. Norėdami atidaryti dangtį, pastumkite dangčio atidarymo mygtuką link puodo, pasukite rankenos viršutinę dalį prieš laikrodžio rodyklę taip, kad žyma „O“ ant dangčio sutaptų su žyma „O“ ant apatinės rankenos dalies, ir nuimkite dangtį. (pav. 9, psl. 9). Kol apsauginis vožtuvas nenusileidęs, neatidarinėkite dangčio. Jei verdate košes, lengvai supurtykite greitpuodį prieš atidarydami, kad košėje neliktų oro burbulų.
  59. Greitas ataušinimas. Kartais reikia greitai ataušinti greitpuodį. Įdėkite greitpuodį į kriauklę ir paleiskite ant dangčio šaltą vandenį pakol nusileis apsauginis vožtuvas. (pav. 10, psl. 10). Atidarykite dangtį kaip aprašyta aukščiau.
  60. sandarinimo žiedas yra nešvarus. Nuvalykite sandarinimo žiedą, puodo kraštus ir dangtį.
  61. Sandarinimo žiedas susidėvėjo. Pakeiskite jį nauju.
  62. Užsikimšo reguliavimo vožtuvas ir suveikė apsauga. Ataušinkite greitpuodį, nuimkite dangtį ir pravalykite reguliavimo vožtuvą
  63. Neveikia apsauginis vožtuvas. Pakeiskite apsauginį vožtuvą.
  64. Suveikė apsauga. Tikriausiai kitos saugumo priemonės nebegali efektyviai apsaugoti nuo padidėjusio slėgio. Ataušinkite greitpuodį, nuimkite dangtį ir pravalykite reguliavimo bei apsauginį vožtuvus. Jei kuris nors iš jų nebeveikia, pakeiskite jį nauju.
  65. Sandarinimo žiedas susidėvėjo. Pakeiskite jį nauju.
  66. Pašalinkite nešvarumus
  67. Nusausinkite puodą ir laikykite jį sausoje vietoje
  68. Stenkitės negremžti puodo paviršiaus metaliniais įrankiais
  69. Nelaikykite puodo suglausto su kitais metaliniais daiktais, kadangi tai gali sukelti elektrocheminę koroziją.
  70. Nepalikite puode maisto likučių ilgesniam laikui.
  71. Išimkite sandarinimo žiedą. Išplaukite jį ir dangtį šiltu vandeniu naudodami indų plovimo priemones.
  72. Nusausinkite ir laikykite jį sausoje vietoje
  73. Įdėkite žiedą atgal į dangtį. Sandarinimo žiedas neturėtų būti laikomas suspaustas nenaudojant greitpuodžio. Laikykite greitpuodį neuždengę jo dangčiu. Laikykite dangtį uždėtą ant puodo atvirkščiai.
  74. Patikrinkite garų išleidimo kanalą ir apsauginį vožtuvą. Jei jie yra užsikimšę, pravalykite juos, naudodami, jei reikia, metalinį strypelį, tada praskalaukite viską vandeniu.
  75. Reguliavimo vožtuvas ardomas kaip parodyta pav. 12, psl. 12. Pasukite reguliavimo vožtuvą į „O“ padėtį, išimkite jį iš dangčio ir išardykite, kaip parodyta pav. 12. Išvalykite jo dalis, tada apverskite dangtį ir išvalykite sandarinimo žiedą. Tuomet vėl viską surinkite kaip buvo.
  76. Kaip teisingai virti? Pradėkite naudodami didžiausią kaitrą pakol pro reguliavimo vožtuvą pasirodys garai. Tada sumažinkite kaitrą. Slėgį puode mažinkite natūraliai. Pernelyg kaitinant puodą išgaruoja per daug vandens ir maistas gali prisvilti.
  77. Kaip pasiekti geriausių rezultatų? Atkreipkite dėmesį į virimo laiką. Teisingai nustatykite slėgį. Teisingai parinkite kaitrą. Virkite su reikiamu kiekiu skysčio. Sekite, kad slėgis būtų normalus (ar pro reguliavimo vožtuvą veržiasi garai).
  78. Kas yra virimo trukmė? Virimo trukmė pradedama skaičiuoti pasirodžius garams pro reguliavimo vožtuvą.
  79. Ar skirtingiems produktams reikalingas skirtinga virimo trukmė? Taip, rekomenduojama virimo trukmė pateikiama pridedamoje lentelėje.
  80. Kodėl ryžiai papilkėja? Verdant aukštoje temperatūroje ir aukštame slėgyje suardomos amino rūgštys ir sacharidai. Todėl maisto produktai, turintys daug proteinų ir angliavandenių, gali papilkėti. Tai nėra pavojinga ir neturi įtakos skoniui.
  81. Pakaitinus pasaldintą sojos pieną jis ima trykšti pro reguliavimo vožtuvą. Kaitinant skysčius, turinčius daug cukraus, dėl susidarančio slėgio jie gali ištrykšti pro vožtuvus. Virdami tokius produktus nenaudokite slėgio.
  82. 7. Ką daryti, jei greitpuodis buvo įkaitintas be vandens? Tuojau pat nuimkite greitpuodį nuo viryklės ir leiskite jam ataušti. Nepilkite ant jo vandens.

Paveikslėlis iš originalios instrukcijos, 3 psl.

2. Naudojimo taisyklės

Naudojant greitpuodį būtina laikytis šių taisyklių:

3. Produkto saugumas

Šis greitpuodis turi kelis saugumo įrenginius, kad Jūs saugiai galėtumėte juo naudotis (pav. 6, psl. 7).

4. Ypatumai

Skirtingos reguliavimo vožtuvo padėtys atlieka šias funkcijas:

O - Reguliavimo vožtuvo nuėmimas

Garų išleidimas

I - Žemas slėgis (60 KPa)

II - Aukštas slėgis (100 KPa)

Nenustatinėkite reguliavimo vožtuvo ant nuėmimo padėties pakol puode dar yra slėgis.

5. Naudojimas

Prieš pirmąjį naudojimą išplaukite greitpuodį, įpilkite vandens ir pakaitinkite pusvalandį; taip pašalinsite gamyklinius kvapus, jei jų būtų.

Yra dvi galimybės atidaryti dangtį baigus virti.

Dėmesio: Saugokite, kad vanduo nepatektų į puodą pro apsauginį ar reguliavimo vožtuvą.

6. Nesklandumų pašalinimas

Jei pastebite ką nors neįprasta, tuoj pat nukelkite greitpuodį nuo viryklės ir pakiškite po vandens srove, kad sumažinti temperatūrą ir slėgį. Šie patarimai padės Jums nustatyti ir pašalinti kai kurias problemas:

- Jei garai veržiasi pro dangčio kraštus.

Galimos priežastys:

- Jei nesiseka tinkamai uždaryti dangčio.

Galima priežastis: Dangtis deformavosi. Pakeiskite dangtį.

- Garai ir skystis staiga išsiveržia pro apsauginį vožtuvą.

Galimos priežastys:

- Verdant staiga išlenda sandarinimo žiedo dalis pro apsauginę angą ir išsiveržia garai.

Galimos priežastys:

7. Valymas ir priežiūra

Prieš pirmąjį naudojimą išplaukite greitpuodį, įpilkite vandens ir pakaitinkite pusvalandį; taip pašalinsite gamyklinius kvapus, jei jų būtų.

Viso greitpuodžio priežiūra

Sandarinimo žiedo priežiūra (pav. 11, psl. 12)

Apsauginio vožtuvo, reguliavimo vožtuvo ir garų išleidimo kanalo priežiūra

Reguliavimo vožtuvą galima užfiksuoti, kad jis netikėtai neatsipalaiduotų.

Norėdami išvalyti apsauginį vožtuvą, išsukite jį veržliarakčiu pagal laikrodžio rodyklę ir išimkite (pav. 13, psl. 13). Tada praplaukite jį kaip parodyta pav. 14.

Dėmesio: nepameskite smulkių detalių.

Jei sandarinimo žiedas pakeičia spalvą, tai nėra problema. Rekomenduojama jį pakeisti kas metai ar kas dveji, priklausomai nuo to, kaip dažnai naudojate greitpuodį. Tačiau sugadintas ar deformuotas sandarinimo žiedas turi būti pakeistas nedelsiant. Naudokite tik originalias gamintojo atsargines dalis.

8. Klausimai ir atsakymai

Garantinė pretenzija turi būti pateikiama raštu adresu Kęstučio g. 61, Kaune, pridedant prekės pirkimo čekį bei garantinį taloną.

Atsarginės dalys ir nusidėvinčios dalys gali būti užsakomos: www.aristocracy.lt.

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lakpritis Gruodis